tips en meer

 
HOME
INDEX REGISTER
AANMELDEN
CITROEN GARAGES
DIVERSE LINKS
CONTACT
COPYRIGHT ©
Deze pagina is bedoeld om Burton bouwers en rijders re helpen aan praktische tips tijdens het bouwen of tijdens het onvermijdelijke onderhoud.
Kleppenstellen:

Iedere motor heeft onderhoudt nodig, zo ook de motor van je Burton. Naast het vervangen van de olie en het oliefilter, de bougies en luchtfilter moet bij de 2cv motor ook elke 15.000 km de kleppen gesteld worden. Hoe je de kleppen moet stellen lees je HIER.

Bij een Burton zou je om bij de kleppen te kunnen het gehele front van de auto moeten demonteren. Een arbeidsintensief klusje wat dus iedere 15.000 km terug komt. Om het wat makkelijker te maken hebben een aantal bouwers "serviceluikjes" gemaakt.

Het begint met het inzagen van het front. Bepaal de plaats waar je gaat zagen goed. Je hebt maar 1 kans om het goed te doen. Kijk aan de binnenzijde van de motorkap waar de kleppendeksels zitten. Als je bovenop de motor kijkt zit je links en rechts de 2 cilinderkoppen zitten. Goed kijken want de koelbeplating zit er een beetje voor. De kleppendeksels lijken wat weg te hebben van een cakevorm. Schat nu, of meet, waar het gat moet komen. Maak het gat niet te klein dan krijg je de deksels er niet af, maar maak het ook niet te groot.

Voor het zagen gebruiken de meeste een multitool zoals de Dremel. Deze wordt uitgerust met een diamantschijfje. Plak eventueel de afgetekende zaagsnede af om beschadigingen aan het front te voorkomen.

Na het zagen zou je dit ongeveer moeten over houden:
Vervolgens maak je in de opening die is ontstaan 2 stripjes metaal of aluminium. deze bevestig je met boutjes, ringetjes en moertjes aan het front vast. Ongeveer in het midden van de strips boor je een gaatje van 8mm. Dan schuif je een carrosserie clip m7 erover heen. In het stuk dat je uitgeslepen hebt boor je de 2 gaatjes ook.
De 2 strips vastgezet aan front met carrosserie clips
In detail
De uitgezaagde "deksel" weer terug geplaatst en bevestigd met M7
Het stellen van de kleppen is nu makkelijker geworden doordat je makkelijker bij de kleppendeksels kunt. Even een van de voorwielen verwijderen deksel eraf, kleppendeksel eraf en kleppen stellen.